Uitgebreide rapportages Merkonafhankelijke keuring Prijs op maat Door heel Nederland en België

Wetgeving

Als werkgever moet je voor een veilige arbeidsplaats zorgen. Jouw magazijnstellingen moeten voldoen aan bepaalde wettelijke veiligheidseisen. Denk aan constructieve veiligheid, brandveiligheid en gebruiksveiligheid.

De regels zijn neergelegd in de Arbowet, het Arbobesluit en de Arboregeling. Daarnaast moeten magazijnstellingen van hoger dan drie meter voldoen aan additionele eisen uit het Bouwbesluit 2012. Ook moeten stellingen voldoen aan zogenaamde NEN-normen:

• NEN 5051 Aanschafgegevens, montage en gebruik
• NPR 5054 Palletstellingen, Bediening door magazijntrucks, Verklaring van toegelaten gebruik
• NPR 5055-1 Magazijnstellingen en controlelijsten voor periodieke inspectie
• NEN-EN 15620 Steel static storage systems – Adjustable pallet racking – Tolerances, deformations and clearances
• NEN-EN 15629 Stalen opslagsystemen – Specificatie van opslagapparatuur
• NEN-EN 15635 Stalen opslagsystemen – Gebruik en onderhoud van opslagapparatuur

Geen zorgen. Wij weten exact wat deze regels inhouden.

280 +

Tevreden klanten

Bouwbesluit 2012: geldig voor alle magazijnstellingen hoger dan 3 meter

Elke magazijnstelling hoger dan drie meter moet voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit 2012. Het Bouwbesluit 2012 omvat regels omtrent de constuctieve veiligheid, gebruiksveiligheid en brandveiligheid van magazijnstellingen. Je kunt alle details over het Bouwbesluit nalezen in de Arbowet.

280 +

Tevreden klanten

Wanneer moet ik mijn stellingen keuren?

Op basis van de Arbowetgeving moet je jouw magazijnstellingen laten keuren door een deskundige persoon. Dit moet op de volgende momenten:

• Na installatie en vóór het eerste gebruik. Dit noemen wij de nulkeuring.
• Periodiek. Eén keer per jaar is daarbij een veilige ondergrens.
• Bij bijzondere omstandigheden, zoals veranderingen aan de stellingen, ongevallen of langdurige buitengebruikstellingen.

Wij van Magazijnkeurmerk kunnen jouw magazijninrichting en stellingen keuren. Je krijgt van ons een uitgebreid rapport met onze bevindingen & een certificaat als je voldoet aan de eisen.

280 +

Tevreden klanten

De arbeidsinspectie op de stoep

De arbeidsinspectie kan bij jouw magazijn langskomen om te controleren of je de regels naleeft. Als dit niet het geval is, heeft de arbeidsinspectie een aantal opties. In ieder geval gaan ze jou eisen de regels na te leven, maar hierbij kunnen ze ook stillegging van het werk bevelen en/of eventuele boetes opleggen. Dit kan je voorkomen door jouw magazijnstellingen te laten inspecteren door ons.

Mocht er onverhoopt toch een ongeval plaatsvinden, sta je sterker met een keurmerk dat jouw magazijnstellingen veilig waren opgesteld. Zowel bij jouw verzekeringsmaatschappij als in het geval van eventuele schadevergoeding claims bij de rechter.