Meerdere keurmeesters Uitgebreide rapportages Merkonafhankelijke keuring Prijs op maat

Wetgeving

Wij helpen je om jouw magazijnstellingen aan de juiste wettelijke eisen te laten voldoen. De regelgeving omtrent de arbeidsomstandigheden voor magazijnstellingen is gestructureerd in drie niveaus: van algemeen (Arbowet) naar meer specifiek (Arbobesluit) en gedetailleerd (Arboregeling). Deze wetgeving biedt praktische richtlijnen voor het naleven van de wetgeving omtrent magazijninrichting en magazijnstellingen.

280 +

Tevreden klanten

Bouwbesluit 2012: geldig voor alle magazijnstellingen hoger dan 3 meter

Elke magazijnstelling hoger dan drie meter moet voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit 2012. Het Bouwbesluit 2012 omvat regels omtrent de constuctieve veiligheid, gebruiksveiligheid en brandveiligheid van magazijnstellingen. Je kunt alle details over het Bouwbesluit nalezen in de Arbowet.

280 +

Tevreden klanten

Arbobesluit magazijnstellingen

Volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit (Arbobesluit) zijn er specifieke situaties waarin arbeidsmiddelen gekeurd moeten worden. Dit betreft onder andere de keuring na installatie van de stellingen, keuring voordat het arbeidsmiddel voor het eerst in gebruik wordt genomen, en periodieke keuringen voor de tijdige opsporing van slijtage, veroudering, of verslechtering.

Een keer per jaar keuren is een veilige ondergrens voor periodieke keuringen, mits de keuringen door een deskundig persoon of onafhankelijke instelling uitgevoerd worden. Daarnaast wordt aangeraden om een keuring in te plannen in uitzonderlijke situaties, die schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid van de stellingen. Denk aan ongevallen met de stelling en langdurige buitengebruikstelling van de stelling.

280 +

Tevreden klanten

NEN-normen

Bij Magazijnkeurmerk praten we heel graag over magazijnkeuringen, maar minstens zo graag over verkeersplannen. Wil je een-op-eMagazijnkeurmerk voert inspecties uit conform de NEN-normen. De inspectie is volgens de ARBO-wet op basis van de volgende normen;

  • NEN 5051 Aanschafgegevens, montage en gebruik
  • NPR 5054 Palletstellingen, Bediening door magazijntrucks, Verklaring van toegelaten gebruik
  • NPR 5055-1 Magazijnstellingen en controlelijsten voor periodieke inspectie
  • NEN-EN 15620 Steel static storage systems – Adjustable pallet racking – Tolerances, deformations and clearances
  • NEN-EN 15629 Stalen opslagsystemen – Specificatie van opslagapparatuur
  • NEN-EN 15635 Stalen opslagsystemen – Gebruik en onderhoud van opslagapparatuur

Deze normen waarborgen de kwaliteit en veiligheid van magazijnstellingen, essentieel voor een veilige en efficiënte werkomgeving. Meer weten over alle wetgeving rondom jouw magazijn?
en-advies? Er staat al een dampend hete kop koffie voor je klaar! Zien we je zo?