Meerdere keurmeesters Uitgebreide rapportages Merkonafhankelijke keuring Prijs op maat

Verkeersplan

Een goed magazijn kan niet zonder verkeersplan. Dit is noodzakelijk om goederenstromen in juiste banen te leiden en de operational excellence van een magazijn of warehouse te verbeteren. Kun je hier ondersteuning bij gebruiken? Wij zijn naast magazijnkeuringen gespecialiseerd in het opstellen van effectieve verkeersplannen.

280 +

Tevreden klanten

Wat is een verkeersplan?

Een gedetailleerd verkeersplan brengt de beweging van mensen, goederen en voertuigen binnen en rondom het magazijn in kaart. In dit plan vind je de layout van het magazijn, de plaatsing van de opslagunits, de loop- en rijroutes, laad- en loszones en veiligheidsmaatregelen. Kortom: alles om goederen zo efficiënt mogelijk van a naar b te transporteren. Met een verkeersplan verbeter je de doorstroming en minimaliseer je het risico op ongelukken of schade aan goederen.

280 +

Tevreden klanten

Meer veiligheid en een gestroomlijnd logistiek proces in jouw warehouse

Het belang van een verkeersplan in een magazijn kan niet worden onderschat. Ten eerste draagt het bij aan de veiligheid van werknemers door duidelijke richtlijnen en routes voor voetgangers en voertuigen te bieden. Hierdoor worden botsingen en ongelukken voorkomen. Met de groeiende nadruk op gezondheid en veiligheid op de werkplek is dit van cruciaal belang voor het welzijn van het personeel. Ten tweede verbetert het de operationele efficiëntie.

280 +

Tevreden klanten

Optimaliseer jouw magazijnbewegingen

Door de bewegingen binnen het magazijn te optimaliseren, kunnen goederen sneller worden verplaatst van het ene punt naar het andere. Dit leidt tot snellere doorlooptijden en een hogere productiviteit. Daarnaast zorgt het voor een soepelere werking en kan het helpen om klanttevredenheid te verhogen door betrouwbare en tijdige leveringen.

Een verkeersplan zorgt voor de optimalisatie van de ruimte in een magazijn. Door routes en opslag slim in te delen, kan de beschikbare ruimte efficiënter worden benut, waardoor er meer goederen opgeslagen kunnen worden en de toegankelijkheid verbetert. Dit is vooral belangrijk in magazijnen met beperkte ruimte of die een breed scala aan goederen hanteren.

280 +

Tevreden klanten

Advies nodig? De koffie staat al voor je klaar!

Bij Magazijnkeurmerk praten we heel graag over magazijnkeuringen, maar minstens zo graag over verkeersplannen. Wil je een-op-een-advies? Er staat al een dampend hete kop koffie voor je klaar! Zien we je zo?